Účinná antibiotika, která se nám ukrývají v kuchyni

Účinná antibiotika, která se nám ukrývají v kuchyni

Člověk by měl vědět, jak bojovat s chřipkou a nachlazením, když to na něj přijde. Většina lidí sahá po klasických farmaceutických produktech, ale pravdou je, že léky nejsou vždy to jediné a dobré řešení. Daleko lepší by bylo, kdybychom sáhli po přírodních antibiotikách, které všichni ukrýváme v kuchyni. Přírodní antibiotika nejsou ani tak drahá, ale zároveň jsou daleko efektivnější a lepší pomocí, když nám zrovna není dobře. Prozraďme si, co konkrétního lze zařadit k účinným antibiotikum.  

Jablečný ocet 

Jedním takovým antibiotikem je jablečný ocet, který se využívá k léčbě nejrůznějších neduhů už dlouhá léta. Dokonce i naše babičky a prababičky věděly, jaké jsou účinky jablečného octa, a využívaly ho při léčbě infekcí močových cest, také při nosních, krčních a ušních infekcí, taktéž ulevoval od gynekologických výtoků.  

Jablečný ocet je také známý pro posilování trávení nebo proto, že působí proti překyselení žaludku.  

Cibule 

V kuchyni nejvyužívanější potravinou je cibule. Řada lidí si ji pěstuje, někdo ji na druhou stranu kupuje za pár korun v supermarketu. Ať už se k cibuli dostanete jakýmkoli způsobem, pravdou je, že právě cibule je doslova spasitelem a utužuje vaše zdraví. Má velice silné antibakteriální účinky, také má antiseptické účinky, které ulevují od infekcí horních cest dýchacích nebo které ulevují od chřipky či jiného podobného nachlazení a nemoci.  

Zelí 

I když byste to možná neřekli, pravdou je, že zelí je další účinné antibiotikum, které se ukrývá ve vaší domácnosti, respektive ve vaší kuchyni. Už stačí Řekové užívaly zelí při řešení nejrůznějších zdravotních neduhů. Zelí ulevuje od otravy houbami, také jsou semínka zelí dobrá při kousnutí psem nebo bojují proti plísňovému ochlupení. Dokonce se v kosmetice zelí využívá k boji proti pihám.