Nejlepší místo na sezonní grilovačku bude u vás doma

Nejlepší místo na sezonní grilovačku bude u vás doma

Blíží se hlavní sezona, a tak jsme si řekli, že se s vámi podělíme o několik našich oblíbených aktivit venku. Grilování je skvělý způsob, jak se sejít s přáteli a rodinou a zároveň si užít konečně slunečné a hřejivé dny.

Zahradní nábytek

Pokud máte zahradu, není lepší způsob, jak si ji užít, než se zahradním nábytkem. Můžete si pořídit nejrůznější věci: lavičky, stoly, židle, a dokonce i slunečníky. A to nejlepší na tom je? Vše je vyrobeno z přírodních materiálů, jako je dřevo a ratan (které jsou skvělé pro životní prostředí). Skvělým tipem je závěsné křeslo. Všichni je mají rádi, protože jsou zábavné pro všechny členy rodiny – dokonce i pro domácí mazlíčky. 

S příjemnými jarními teplotami se o nadcházejících víkendech bude opět grilovat na zahradě, na terase nebo na balkoně. Na vlastní zahradě můžete grilovat stejně dobře s grilem na dřevěné uhlí jako s elektrickým nebo keramickým grilem.

Keramické grily

Technika keramických grilů pochází z východní Asie a popisuje způsob pomalého vaření, který je známý již více než 3 000 let. Američtí vojáci umístění v Japonsku přivezli grily kamado do USA a Evropy poprvé v 50. a 60. letech 20. století. Od té doby se „kamado grilování“ stalo velmi populární i u nás.

Keramika je materiál, který dokáže uchovávat teplo po velmi dlouhou dobu. Grily z tohoto materiálu proto umožňují pomalé a šetrné grilování po dobu několika hodin. Klasický japonský gril kamado svým tvarem připomíná vejce. Protože v grilu může volně cirkulovat vzduch, pokrm se ohřívá nejen zespodu, ale ze všech stran. 

Z čistě vizuálního hlediska se keramické grily do jisté míry podobají kotlíkovým grilům. Vnější plášť obsahuje tzv. ohnivou misku, která je vyrobena z keramiky a dokáže dlouhodobě akumulovat teplo. Jakmile se dřevěné uhlí rozžhaví, lze teplotu přesně regulovat pomocí otvorů pro přívod a odvod vzduchu, aniž by bylo nutné gril otevírat.

Lze tak zabránit nechtěným výkyvům teploty. Teplotu uvnitř lze navíc kdykoli zkontrolovat pomocí teploměru. Víko se kvůli tomu nemusí zvedat. Keramické grily se snadno čistí. Grily se jednoduše zahřejí a poté se z nich vymetá popel.